Flashback Furniture werkt aan een duurzame wereld!

Tegenwoordig mogen we rustig zeggen dat meubels niet meer op de schroothoop horen, maar een tweede, derde of zelfs vierde kans mogen krijgen.
Flashback Furniture pleit voor een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief voor de traditionele meubelverkoop.
Wij geven je een paar redenen om tweedehands meubels aan te schaffen.

Tweedehands meubels zijn goed voor het milieu.

Tweedehands meubels leveren een flinke winst op voor het milieu. Spullen hergebruiken verlengt namelijk de levensduur. Als je iets tweedehands koopt hoeft er niets nieuws gemaakt te worden. Zo bespaar je grondstoffen, energie en afval die nodig zijn om nieuwe spullen te maken.

Tweedehands meubels zijn uniek.

Een bijzonder kastje, leuk tafeltje of vaasje: tweedehands is vaak je beste keuze. Het is uniek, goedkoper en beter voor het milieu. Met vintage of brocante spullen haal je iets bijzonders in huis. Hou je van klussen? Maak dan van iets ouds weer wat moois. Als je tweedehands meubels koopt is de kans erg klein dat je eenzelfde exemplaar bij vrienden tegenkomt in hun woning.

Je bespaart veel geld met tweedehands meubels.

Als je spiksplinternieuwe meubels koopt, ben je een dief van je eigen portemonnee. Je betaalt vaak erg veel geld voor meubels die je veel goedkoper tweedehands kunt kopen. Als je andere meubels in huis wilt is het stukken voordeliger om deze tweedehands te kopen. Vaak is de kwaliteit ook velen malen beter.

Met tweedehands meubels kun jij je écht onderscheiden.

Woonwinkels hebben vaak 13 in een dozijn stoelen, kasten, tafels etc. Deze woonwinkels staan helemaal vol met woonspullen en meubels die passen bij de trends van het jaar. Alles lijkt op elkaar, waardoor veel interieurs hetzelfde ogen. Als je je wilt onderscheiden kun je het beste voor tweedehands meubels kiezen. Het assortiment verandert continue waardoor er altijd unieke meubelstukken te vinden zijn die passen bij jouw interieur en waarmee jij je helemaal kunt onderscheiden.

Tweedehands meubels kopen is milieuvriendelijker en gezonder.

Het spreekt natuurlijk voor zich dat wanneer je tweedehands meubels koopt je milieubewust bezig bent. Waarom zou je een compleet nieuw interieur kopen als er al zoveel moois in omloop is! Als je tweedehands meubels koopt ben je zeer milieubewust bezig.

Tweedehands meubels zijn hip.

Tweedehands meubels zijn vaak uniek. Zeker als je voor vintage meubels kiest, dan kies je voor bijzondere en unieke meubels in huis. Bijna niemand heeft hetzelfde kastje, tafel of spiegel. Zo creëer je met tweedehands meubels een zeldzaam en bijzonder interieur. Super HIP tegenwoordig!

Met de koop van tweedehands meubels is er besparing van grondstoffen en beperking van afval.

Doordat fabrikanten inspelen op de continue veranderende trends en snel veel moeten produceren, gaan fabrieken op andere dingen bezuinigen. Vaak is dit op kwaliteit. Het is ook bijna onmogelijk om in zo’n korte tijd kwaliteit te leveren. De ene trend is nog niet volledig doorgevoerd of de volgende staat al weer klaar om geproduceerd te worden met als gevolg dat het vorige exemplaar op de schroothoop of verbrandingsoven belandt.